Dat doen we op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan preventieve consulten bij u op locatie, waarin medewerkers vroegtijdig en op een laagdrempelige manier hun problemen kunnen bespreken. Zo verkleinen we de kans op uitval. En komt het toch tot verzuim door psychische klachten? Dan kunt u rekenen op het juiste advies en ondersteuning van ons.

Typisch ProffitPlan

  • Doortastende houding: Psychosociale klachten gaan zelden vanzelf over. Daarom plannen we bij psychisch verzuim al na 2 weken een gesprek met de bedrijfsarts conform de richtlijnen bedrijfsarts. Want hoe eerder erop wordt toegezien dat medewerkers de juiste hulp krijgen, hoe kleiner de kans op langdurig verzuim en hoe lager het risico op hoge verzuimkosten zullen zijn.
  • Korte wachttijden: Via de reguliere kanalen moeten medewerkers vaak maanden wachten op een eerste gesprek met een psychosociaal hulpverlener. Dankzij het netwerk van ProffitPlan kunnen uw medewerkers eerder professionele hulp krijgen. De kosten hiervan komen dan wel (deels) voor uw rekening, maar kunnen ertoe bijdragen dat de periode van arbeidsongeschiktheid hiermee wordt verkort.
  • Professionele ondersteuning: De Arbowet verplicht u om aandacht te besteden aan de psychosociale arbeidsbelasting van medewerkers. ProffitPlan helpt u daarbij. Dat doen we met deskundig advies, de juiste begeleiding bij verzuim en zorgvuldige dossieropbouw.

Meer weten over psychosociale hulpverlening

Onze ondersteuning bij het terugdringen van psychisch verzuim is altijd onderdeel van een bredere samenwerking op arbogebied. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en onze aanpak? We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek!

 

“Ruim een derde van het langdurend verzuim wordt veroorzaakt door psychische klachten. Door hier op tijd aandacht aan te besteden is hier voor werkgevers veel winst te behalen.”

365 dagen per jaar beschikbaar

Altijd direct contact met één van onze eigen medewerkers. Wanneer de situatie dit vraagt zijn we snel ter plaatse.

Ervaren specialisten

Met een netwerk van ervaren bedrijfsartsen en specialisten kan ProffitPlan ieder noodzakelijk specialisme bieden.

Direct en slagvaardig

Dankzij de compacte organisatie is ProffitPlan direct en slagvaardig. Onze werkwijze? Gezond doortastend.

Stuur direct een bericht

Wij helpen u graag!

0320 760 076 365 dagen per jaar bereikbaar secretariaat@proffitplan.nl

Neem contact op met Proffitplan

Datum en tijd
MM slash DD slash JJJJ
Voorkeur tijd*
:
Contactgegevens

Na het indienen van het verzoek ontvangt u na controle van de beschikbaarheid een afspraakbevestiging.